Vi gissar att du är en veteran i motorvärlden och rör dig vant mellan olika bilträffar och likasinnade. Antingen är du den som gör cruisingen eller precis har fått upp ögonen för det. Du kanske till och med söker efter närmaste fordonsklubb med ljus och lykta? Oavsett vilket, är vi glada att du har hittat hit. För många är raggarkulturen och motorintresset en livsstil – det och lite till. Låt oss säga att vi i alla fall är ödmjuka bilentusiaster av olika slag som delar det stora intresset för klassiska bilar från 1950 – 1970-talet. och rockabilly.

uising & bilträffar

Bilträffar och cruising är gemenskap. Förutom passionen för gamla motorfordon är bilträffarna minst lika viktiga. Nuförtiden kombineras ofta träffarna med musikkvällar, korvätande och underhållning med olika aktiviteter. Det finns en rad av spännande arrangemang landet runt. Vissa klubbar har en familjär sammanhållning och besöker olika veteran- eller fordonsrelaterade träffar med flitigt engagemang tillsammans. Idag kan du till och med kombinera bilträffen med pokerkväll. Och det kan du läsa mer om på den här hemsidan.

trosing istället för cruising

Har du en fin bil kan du tävla om finfina priser, det är mer regel än undantag att finaste bilen ska utses dagen till ära. Vinnaren utses ofta av en kunnig jury – och du kan vara stolt ägare till bilträffens finaste bil. Fast det visste du ju redan innan, eller hur? Ett nytt koncept som många tagit till sig är den lite lugnare varianten av fordonsträffar, där man uppmanar veteranintresserade att mötas på en så kallad ”strosing” istället för cruising. Ta en fika eller picknick och bara prata med likasinnade helt enkelt. Konceptet Åkdon & termos blev snabbt en succé och är här för att stanna.

Raggarnas återkomst

Subkulturen har funnits sedan 1950-talet i Sverige. Och det sägs att den är hetare än någonsin idag. Kanske för att den har utvecklats de senaste åren och blivit mer rumsren och tilltalar fler, i alla åldrar? Kanske har de genuint bilälskande raggarna som kör fina jänkare äntligen tvättat bort Volvoraggarnas stämpel med läderboots, raggarsvansar på bilantenner, fylla, slagsmål och bakåtslickat hår? För att de har fått tid och råd att ägna sig åt det som de kan bäst – bilar? Och tur är väl det, så veterankulturen får blomstra. Det är åtminstone tanken med den här hemsidan – att lyfta de klassiska bilarna från 1950 – 1970-talet. Hylla våra drömbilar som kan vara en Hot Rod eller just en Volvo, Ford Mustang eller Cheva 55. Och bara för att du är ett fan av klassiska bilar betyder det inte att du är en tvättäkta raggare – givetvis. Så vi säger: länge leve raggarkulturen. Det var så de klassiska bilarna kom till Sverige från början. Visst?