Bilträffar och pokerkvällar

För den som gillar klassiska bilar är det säkert ingen överraskning att det flera gånger varje år ordnas bilträffar i Sverige. Då kommer människor från hela landet för att vara med i parader och för att visa upp sina fina bilar. Men vad händer egentligen under en bilträff?

Underhållning och bilsnack

På en bilträff träffas bilintresserade i alla åldrar. Man går runt och tittar på alla bilar som kommit dit. Det krävs inte att man har en egen bil för att vara med på bilträffen utan man kan komma dit till fots. Man går sedan runt bland alla de uppställda bilarna och tittar. Om man har lite tur kan man också träffa bilarnas ägare och prata lite med dem. Kanske har man en liknande bil och är intresserad av att styla eller restaurera den. Då kan man få en hel del tips på träffen.

Under en bilträff brukar det ofta också vara en del underhållning. Det kan vara olika musikgrupper som uppträder, mindre race eller kanske bingo. Ofta finns det också lite olika, enklare maträtter att välja mellan. En hamburgare eller kanske en korv kan vara gott. Men vilka bilar är egentligen välkomna till träffarna?

Olika teman

Om man är intresserad av att ställa ut en bil på bilträffen kan det vara bra att kolla lite närmare vilka teman som gäller för den aktuella träffen. Återkommande träffar som äger rum varje vecka, eller kanske varje månad har ofta olika teman. Det är vanligt att man finner japan-bilar, sportbilar, 90-tal, 50-tal och så vidare. På större träffar som sker mer sällan är området ofta istället uppdelat i flera mindre områden där de olika bilmodellerna håller till. Det kan vara klokt att veta det här innan man anmäler sig. Om det inte finns någon bilträff med rätt tema i närheten kan det ibland löna sig att åka till ett annat län eller liknande.

Även om man har en lite modernare bil som inte tillhör klassikerna kan man också vara med på bilträffar. Ofta välkomnas nämligen stylade bilar till många träffar. Kanske har du installerat ett rejält ljudsystem i bilen, eller så har du helt enkelt lackat om bilen, satt på ett kjolpaket och gjort den riktigt snygg. Då är du varmt välkommen.

Pokerkvällar

Oavsett om du är intresserad av bilar eller inte har du säkert hört talas om pokerkvällar. En sådan kväll är när någon eller några beslutar sig för att sätta upp en spelkväll. Man kan antingen mötas och spela via dator, eller spela i en unibet poker app i mobilen. Ett annat alternativ är att man helt enkelt träffas på riktigt och spelar med en fysisk kortlek vid ett riktigt bord. I det riktiga kortspelet kan man antingen satsa marker, pengar eller andra saker. Vid större pokerkvällar med professionella spelare är det inte ovanligt att bilar och annat läggs i potten som den vinnande spelaren sedan kammar hem.

En pokerkväll börjar ofta med att man tar lite att äta och kanske något att dricka. Om det är många personer som är närvarande kanske inte alla kan spela samtidigt och då brukar man dela upp sig så att några spelar medan andra tittar på film, pratar eller spelar något annat spel. Man turas sedan om att spela poker under kvällens gång. Det kan också hända att man ser på filmer som har med poker att göra. Man kan prova på olika varianter av poker och dessutom kan man ta tillfället i akt och prova på flera olika strategier inom spelet. Olika spelare kan ofta olika mycket och det är bra att lära av varandra. Man kan med fördel spela ett par omgångar på skoj, utan att satsa pengar så att alla kan lära sig strategierna.

Pokerkvällar och bilar

Varför inte avsluta den spännande bilträffen med ett par omgångar i poker? Det behöver inte alltid handla om att tjäna pengar på spelet utan det kan lika gärna handla om att spela med marker för att det är roligt.